Onze leden

Het hart van onze organisatie

Verbondenheid met de teler en zijn aardappel

Intensieve samenwerking en een voortdurende uitwisseling van informatie staan voorop in onze coöperatieve telersorganisatie. Elke teler die bij ons is aangesloten, bieden wij persoonlijke en professionele begeleiding om het maximale uit hun bedrijf te halen. De verbondenheid met de teler en zijn aardappel vormen al meer dan zestig jaar de basis voor ons bestaan.

Samen staan we sterk

Onze telers kiezen heel bewust voor lidmaatschap van onze coöperatie. Wij adviseren hen over raskeuze, teelt, oogst en bewaring zodat we samen een gevarieerd product van goede kwaliteit op de markt kunnen brengen. Doordat Nedato op basis van marktvraag een areaalplanning maakt, kunnen onze telers doelgericht produceren. Hiermee organiseren we een stuk ketenregie.

Dit resulteert in aardappeloogsten die jaarrond uit Nederland beschikbaar zijn en waarvan de herkomst en kwaliteit zichtbaar en controleerbaar zijn. De teler past een duurzame productie toe met minimale inzet van middelen. Dit leidt tot maximalisatie van de kwaliteit en opbrengst. Door het bundelen van deze krachten zijn wij interessant voor een brede groep afnemers.

Betalingszekerheid

Naast afzetgarantie hebben onze telers betalingszekerheid. Uitbetaling vindt plaats op basis van hoeveelheid en kwaliteit. Prijsvorming is maatwerk. Telers kunnen kiezen voor poolprijzen, dagprijzen of vaste prijzen.

En voor de AVI aardappelen is er het unieke Nedato Flex Systeem. Wij hechten grote waarde aan openheid en duidelijkheid en daarom hebben wij een volledig transparant beoordelingssysteem. Daarnaast delen onze telers mee in ons resultaat.

Buitendienst

Buitendienst

Onze specialisten van de buitendienst zijn goed opgeleid en hebben praktijkervaring. Ze begeleiden telers in hun specialisme en zorgen ervoor dat ze het maximale uit hun bedrijf kunnen halen. Samen met de teler voeren ze de kwaliteitsbepaling uit, bespreken ze het resultaat, en helpen telers om nog beter te worden dan ze al zijn.

Wil je meer weten over het telen van aardappelen voor Nedato? Neem dan contact op met één van onze buitendienst.

Voordelen van een lidmaatschap

  • Financieel sterk, dus betalingszekerheid
  • Marktkracht door gebundeld aanbieden
  • Eerlijke en gelijkwaardige tarrering
  • Minimaal marktconforme prijsvorming
  • Belangenbehartiging in de sector

Sluit je aan bij Nedato

Stuur een bericht en we nemen contact met je op.