Aardappelrassen

Ons verwerkende industrie assortiment

Met een ruim assortiment meer dan genoeg keuze

Nedato levert jaarlijks zo’n 200.000 ton aardappelen aan de verwerkende industrie in Nederland, België en Duitsland. De lekkerste friet en andere aardappelvarianten vinden hun oorsprong in de aardappelen van Nedato. Langere friet voor de fastfoodketens, verse friet voor cafetaria’s, ingevroren friet om thuis af te bakken. Met een ruim assortiment voor de verwerkende industrie biedt Nedato meer dan genoeg keuze.

Rassen

Voor de verwerkende industrie heeft Nedato gemiddeld 10 rassen in omloop. Geselecteerd op bakkwaliteit, bakkleur, smaak, grootte, lengte en grofte. Een uitgekiende areaalplanning zorgt ervoor dat we jaarrond kunnen leveren tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Innovator

Innovator

De Innovator is wereldwijd hét ras voor de fastfood keten. Ideaal voor het typische fastfood-frietje, vooral gewaardeerd vanwege zijn lengte en smaak. De Innovator groeit op oer-Hollandse kleigronden.

Fontane

De Fontane is het basisras voor de verwerkende industrie. Prima geschikt voor de lekkerste friet. Vermaard vanwege zijn hoge opbrengst en grove sortering. De Fontane groeit vooral goed op Hollandse zandgronden, maar ook op de klei.

Markies

Markies

De Markies is het ideale ras voor de frietindustrie. Vooral aan het einde van het bewaarseizoen heeft de Markies nog een uitstekende bakkwaliteit. Hij wordt verwerkt van april tot en met augustus.

Agria aardappel

Agria

De Agria is uitermate geschikt voor de verse frietindustrie of andere verwerkingstoepassingen. De Agria is als exportaardappel vooral populair in Zuid Europa.

Challenger


Challenger

De Challenger is een redelijk nieuw ras en geldt als dé vervanger van het alom bekende Bintje. De Challenger is dé aardappel voor basisfriet en vanwege zijn minder grove sortering ook prima bruikbaar voor verwerking tot aardappelschijfjes of –partjes.