Onze coöperatie

Verbonden met product en teler

Met respect voor natuur en wensen van de markt

Hoe anders ziet die wereld er nu uit? De frietindustrie in Noord West Europa heeft een enorme groei gemaakt. Nog steeds is er een jaarlijkse groei van 4%. In de komende jaren worden nieuwe productielijnen bijgebouwd om aan de groeiwensen te kunnen voldoen. Diepgevroren friet gaat de hele wereld over en verse friet ligt in vele varianten bij horeca en retail.

Nieuwe marktwensen

We hechten grote waarde aan goede contacten met onze klanten en telers. Stuk voor stuk deskundige mannen en vrouwen die dagelijks voor je klaarstaan: deskundig, enthousiast en een uitgesproken wil om er samen het beste van te maken. Nedato vertaald de wensen van klanten naar de telers en andersom. Qua duurzaam produceren komen er nieuwe trends die door Nedato besproken en georganiseerd worden bij de telers.

Behoefte aan segmentering

De frietindustrie vraagt om specifieke rassen en kwaliteitseigenschappen. Het leveren van de gewenste kwaliteiten op het juiste moment wordt gewaardeerd door de industrie. Daarnaast komt er steeds meer behoefte aan segmentering en moeten nieuwe rassen worden ontwikkeld met diversiteit in smaak, verwerkbaarheid en bewaarbaarheid; nieuwe rassen die bovendien aan een hogere ziekteresistentie moeten voldoen. Al die wensen worden door Nedato in kaart gebracht en vertaald naar de teelt.

Aardappelrassen

Intensieve verbinding en begeleiding

Nedato heeft een intensieve verbinding met de telers. We wisselen voortdurend informatie uit, bevragen elkaar en houden elkaar scherp. Dit is de basis van een goed draaiende coöperatie. Kennis, ervaring en begeleiding zetten we in om het bedrijfsrendement zo hoog mogelijk te maken en topkwaliteit aardappelen te leveren. Daarvoor organiseren we ook studieclubs- en teeltdagen, richten we proefvelden in, hebben we nauwe banden met onderzoekscentra van gerenommeerde universiteiten en zetten we ons eigen kwaliteitslaboratorium in.

Heb je een specifieke vraag over aankoop en/of de teelt van aardappelen, een specifiek aardappelras, onze coöperatie of de verkoop, voorraad of logistiek van onze aardappelen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan je graag persoonlijk te woord.